Te koop serious gaming bedrijf

Te koop Serious Gaming Bedrijf

De onderneming

De aangeboden onderneming betreft een specialist op het gebied van het ontwikkelen van serious (digital) games. De activiteiten van de onderneming bestaan voornamelijk uit de verkoop en ontwikkeling van zowel maatwerkgames als het aanbieden van licenties op reeds ontwikkelde educatieve spellen.

Tot de klantenkring van de aangeboden onderneming behoren zowel diverse bekende Nederlandse onderwijs- en overheidsinstellingen als nationale en internationale corporates.

De onderneming werkt vooralsnog voornamelijk in Nederland en is gevestigd in de Randstad.


Bijzonderheden

De aangeboden onderneming bestaat al meer dan 20 jaar, heeft een netwerk van freelancers om zich heen gebouwd en heeft zeer lage vaste kosten. De onderneming staat bekend om hun lange klantrelaties, betrouwbaarheid, informele karakter en korte lijnen.


Kerncijfers

  • Het omzetniveau ligt al jaren rond 400.000 euro
  • Het bedrijf heeft twee actieve aandeelhouders
  • Er is 1 personeelslid (directie) in dienst


Transactie

De onderneming is een Besloten Vennootschap met twee eigenaren. De voorkeur voor de transactie betreft een 100% aandelentransactie maar activa/ passiva of een eventuele management-buy-in zijn bij de juiste kandidaat ook bespreekbaar.


Reden van verkoop

De huidige directie tevens aandeelhouders zijn experts op hun gebied en hebben samen geconcludeerd niet het juiste team te zijn om de onderneming naar een volgend niveau te brengen. Indien gewenst, zijn zij in gezamenlijk overleg bereid om nog enige tijd voor de onderneming werkzaam te zijn. 


Profiel koper

Deze propositie is geschikt voor zowel strategische partijen als MBI-kandidaten.


Vervolgprocedure

Na het ondertekenen van een geheimhoudingsverklaring is er een uitgebreid informatiememorandum beschikbaar waarin de activiteiten van de onderneming nader in detail worden toegelicht. Daarnaast kan er een kennismakingsgesprek met de huidige eigenaren worden ingepland. 

Meer weten?